Att tänka på för att undvika repor

För att undvika repor eller skador på en rostfri yta är det bra att innan veta vilka produkter som man kräver extra försiktighet eller som är direkt olämpliga. Var försiktig med löddrande rostfria ståluddskuddar, dessa kan orsaka repor. Även blekmedel och desinfektionsmedel är värt att vara extra försiktig med då dessa kan orsaka korrosion.

Direkt olämpliga produkter är bland annat skurpulver och rengöringsmedel för silver, men även vanliga löddrande ståluddskuddar som kan orsaka repor och korrosion.

Andra verkningsfulla åtgärder som inte skadar den dekorativa ytan är att använda en mjuk tvättsvamp/mikrofibertrasa och att använda något av dessa förslagen: vatten blandat med såpa eller diskmedel (för borttagning av fett), utspädd vinäger (borttagning av kalkavlagringar), bikarbonat (kafferester), sodalösning (te), alkoholhaltiga lösningsmedel (borttagning av limrester), kloridfria fönsterputsmedel (för att få en fin finish) samt rengöringspastor och sprayer avsedda för rostfritt stål för att rengöra och skydda din rostfria yta.